MOUČNÉ NOČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se kousek másla (asi 20 g), přidá 1 nebo 2 žloutky, trochu soli a 4 lžíce mléka střídavě s moukou, až je nepříliš tuhé, vláčné těsto. Dobře se vypracuje, nechá odpočinout a před zavařením se lehce vmíchá z 1 - 2 bílků sníh. Kávovou lžičkou se těsto ukrajuje a zavářejí noky do silně vařící hovězí nebo zasmažené polévky.
KRUPICOVÉ NOČKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Kousek omastku asi jako holubí vejce se utře se solí, přidá se 1 vejce, trochu mléka a 5 lžic krupičky. Těsto musí býti řidší, poněvadž krupice silně nabobtná. Aby lépe držely pohromadě, přidá se i trochu mouky. Lžičkou se vykrajují malé nočky do vařící polévky.
NOČKY Z VAŘENÉ KRUPICE
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 30 g rozpuštěného omastku se vsype asi 80 g krupice, za stálého míchání se nechá prohřát a pak zalije 1/8 l vařící vody. Míchá se stále na hustou kaši, až odpadává ode dna. Pak se vyndá na mísu, osolí, po vychladnutí se do ní přidá 1 celé vejce, umíchá se hladké těsto a lžičkou vykrajují nočky do vařící polévky.
MORKOVÉ NOČKY S KRUPICÍ
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 40 g krupice a asi 1/8 l mléka uvaří se hustá kaše. Na misce se utře asi 30 g morku, (který se napřed vařečkou vypracuje v několikrát vyměněné studené vodě), kousek sádla, trochu soli, 1 žloutek a po kouskách vychladlá kaše. Dobře se vše umíchá a nakonec přidá trochu mouky, aby bylo hustší těsto. Lžičkou se zavařují nočky do vařící polévky.
CHLEBOVÉ NOKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci másla nebo jiného omastku se osmaží do žluta drobně sekaná cibulka. Poté se přidají 3 lžíce strouhaného chleba a za stálého míchání se osmaží. Do vychladlého se přidá 1 celé vejce, sekaná zelená petrželka, 2 lžíce mléka, dle toho jak je chléb suchý. Vše se dobře promíchá, nechá chvíli odpočinout, poté se malou lžičkou vykrajují nočky, zavářejí do polévky a vaří asi 10 minut.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1342 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA